Πώς μπορούν τα κοινωνικά δίκτυα να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του παιδιού μου;

Τα κοινωνικά δίκτυα είναι μέρος της καθημερινότητας για πολλούς νέους μαθητές σε όλο τον κόσμο. Από το Whatsapp και το Facebook στο Snapchat και το Instagram, οι έφηβοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους φίλους και τους ακόλουθους τους. Οι έφηβοι παίρνουν το τηλέφωνό τους όπου κι αν πηγαίνουν, ακόμη και όταν διαβάζουν, και αυτό οδηγεί σε απόσπαση της προσοχής. Οι μαθητές δεν μπορούν να συγκεντρωθούν με συνεχή επικοινωνία στο διαδίκτυο, συνεπώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους θα υποφέρουν. Η χαμηλότερη ποιότητα της μελέτης οδηγεί σε χαμηλότερο βαθμό εξετάσεων.

Μια μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις των social media και τις συνήθειες μελέτης των μαθητών δείχνει ότι τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν αρνητικά την μελέτη των μαθητών. Οι μαθητές που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για μεγαλύτερες περιόδους τείνουν να αγωνίζονται για να συμβαδίσουν με την ακαδημαϊκή εργασία και την πρόοδο της μελέτης. Σημειώθηκε ε

πίσης ότι οι μαθητές που ήταν βαρείς χρήστες κοινωνικών δικτύων είχαν την τάση να χρησιμοποιούν τα social media το βράδυ, γεγονός που τους εμπόδισε να πάρουν επαρκή ύπνο.

 Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω το παιδί μου να αποστασιοποιηθεί από το διάβασμα χάρη στα Social Media;

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την απόσπαση της προσοχής είναι να διαχειριστείτε τη χρήση του διαδικτύου του παιδιού σας. Με τον περιορισμό της πρόσβασης σε ιστότοπους, τον προγραμματισμό του online χρόνου και τον αποκλεισμό ιστότοπων κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να σταματήσετε το παιδί σας να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του και να αυξήσετε την παραγωγική μελέτη.

 

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίσετε την πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite