Η χρήση των κοινωνικών δικτύων μπορεί να ευθήνεται για την αύξηση των διαταραχών ύπνου των παιδιών.

Η τεχνολογία είναι αναπόφευκτη μεταξύ όλων των ηλικιών. Ωστόσο, με την τεχνολογία έρχεται η σταθερή επικοινωνία σε διάφορες εφαρμογές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με άρθρο της Independent, τα παιδιά ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα με αποτέλεσμα να έχει  επίδραση στο ποσοστό των διαταραχών του ύπνου μεταξύ των παιδιών. Σύμφωνα με την Independent, “οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα – μάλλον θα πρέπει να διδάσκουμε τους γονείς να ορίζουν όρια στα παιδιά τους”.

Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι μια καλή ρουτίνα ύπνου είναι βασικό κλειδί για την επίτευξη καλής ποιότητας ύπνου. Δυστυχώς, με τη απόσπαση των κοινωνικών δικτύων αργά τη νύχτα, τα παιδιά διακόπτουν το ύπνο τους και καταστρέφουν την ποιότητα του ύπνου τους.

Ένα άλλο άρθρο που δημοσιεύτηκε από την Guardian αναλύει πώς η χρήση των κοινωνικών δικτύων πριν από τον ύπνο μπορεί να βλάψει τους εφήβους. Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζεται μια μελέτη που εξηγεί την επίδραση των κοινωνικών δικτύων πριν το ύπνο στους εφήβους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, ο μέσος έφηβος περνάει 1-3 ώρες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης κάθε μέρα. Σχεδόν το ένα τρίτο των κοριτσιών περνούν περισσότερο από 5 ώρες την ημέρα online, με το 68% των εφήβων σε αυτήν την κατηγορία παραδέχονται ότι κοιμούνται μετά τις 11:00.

Οπότε, τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω το παιδί μου να αναπτύσσει κακές συνήθειες ύπνου;

Για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα έχει καλή ποιότητα ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι σημαντικό να έχει επαρκή χρόνο ηρεμίας πριν από το κρεβάτι. Στην ιδανική περίπτωση, το παιδί σας πρέπει να είναι ελεύθερο από συσκευές για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν από την ώρα του ύπνου. Αυτό ακούγεται απλό, όμως πολλοί γονείς θα συμπάσχουν με τον αγώνα για να βγάλουν το παιδί τους εκτός σύνδεσης πριν από το κρεβάτι.    

Με το IKydz, μπορείτε να ορίσετε ηλεκτρονικά προγράμματα στη συσκευή του παιδιού σας, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή του παιδιού σας θα αποσυνδέεται αυτόματα από το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των ωρών που έχετε επιλέξει.

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίστε την πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείστε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης σε κανάλια κοινωνικών μέσων, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite


ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ IKYDZ INTERNET CONTROL ONLINE