Το να είστε γονέας στην ψηφιακή εποχή είναι ένας εφιάλτης για όσους έχουν ένα μικρό παιδί ή έφηβο, αλλά ο επικεφαλής ιατρός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει βγάλει πρόσφατα κάποιες υγιείς συμβουλές: απαγορεύει τις οθόνες στο κρεβάτι και το τραπέζι.

Οι συστάσεις του βασίζονται στην πρόσφατη έρευνα ενός ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Η κυβέρνηση συμβουλεύει να κάνει χρόνο για άλλα πράγματα εκτός από τις συσκευές, μιλώντας ως οικογένεια κατά τη διάρκεια των γευμάτων και ενθαρρύνοντας τα παιδιά να είναι ανοιχτά για τυχόν ανησυχίες που έχουν σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον cyber-bullying.

Άλλα απλά μέτρα περιλαμβάνουν την ενθάρρυνση των παιδιών να μην χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους όταν κάνουν μια δραστηριότητα που απαιτεί συγκέντρωση και φροντίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα κάθε δύο ώρες.

Δεν είναι μόνο τα παιδιά: η μελέτη τονίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τη θέση τους ως πρότυπα και να διαχειρίζονται το δικό τους χρονικό διάστημα στην οθόνη – χωρίς να υποθέτουν ποτέ ότι τα παιδιά τους είναι χαρούμενα να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Ορισμένες οδηγίες, όπως αυτές που εκδόθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, προτείνουν να διατηρείται η ώρα οθόνης σε μια ώρα την ημέρα για παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών. Ο επικεφαλής ιατρικός επίτροπος του Ηνωμένου Βασιλείου επικεντρώνεται σε αυτά που ενδέχεται να χάνουν τα παιδιά αν αφιερώνουν πολύ χρόνο στις οθόνες. Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο που αφιερώνουν με τους γονείς, την άσκηση, τον ύπνο ή κοιτάζοντας και τα δύο ρεύματα πριν περάσουν τον δρόμο.

Μια αναφορά στα τέλη του περασμένου έτους διαπίστωσε ότι τα αμερικάνικα παιδιά αφιέρωναν λιγότερο χρόνο στον ύπνο και στην άσκηση, ίσως λόγω του υπερβολικού χρόνου που αφιερώθηκε σε οθόνες.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι κινητές συσκευές δεν πρόκειται να φύγουν σύντομα, επομένως αυτό θα παραμείνει ένα πρόβλημα για τους γονείς στο άμεσο μέλλον.

Με τους βραβευμένους μας διαδικτυακούς ελέγχους μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίστε τη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές, όπως το Momo
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα , όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλείσετε και διαχειριστείτε το online gaming

Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο είναι τώρα διαθέσιμη για τους γονείς. Απλά πρέπει να επιλέξετε να το κάνετε προτεραιότητα.

Αγοραστε το IKYDZ wifi τωρα!