Τι είναι το TikTok?

Το TikTok είναι μια εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να κοινοποιήσουν βίντεο με τους εαυτούς τους να τραγουδάνε και να χορεύουν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Μπορεί να το κατεβάσει κάποιος τόσο σε iOS όσο και σε κινητά τηλέφωνα Android και χρησιμοποιείται ευρέως από εφήβους και ενήλικες από όλο τον κόσμο.

Προβληματισμοί για την ιδιωτικότητα

Οι γονείς ενημερώνονται ότι η δημοφιλής εφαρμογή TikTok χρησιμοποιείται από predators για να στοχεύουν παιδιά και εφήβους. Ο Επίτροπος Πληροφοριών διεξάγει μια έρευνα μετά από πολλαπλές καταγγελίες. Η Elizabeth Denham, αρμόδιος για την επιτροπή πολιτισμού, δήλωσε ότι “εξετάζουμε τα εργαλεία διαφάνειας για τα παιδιά, το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, τα βίντεο που συλλέγονται και μοιράζονται τα παιδιά στο διαδίκτυο”

Το TikTok έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους £ 4,3 εκατ. για τη συλλογή δεδομένων παιδιών στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων τους, των τοποθεσιών τους και των διευθύνσεων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Δυσμενής Συμπεριφορά

Ένα άρθρο από το Buzzfeed περιγράφει τις δυσμενής συμπεριφορές στο TikTok και συζητά πώς το κοινό και το TikTok ασχολούνται με αυτό:

Σύμφωνα με την Buzzfeed, τα κορίτσια που χορεύουν στο TikTok χορεύουν και τραγουδούν μαζί με τα αγαπημένα τους τραγούδια, αυτά τα βίντεο συχνά γίνονται σεξουαλικά από τους ενήλικες χρήστες του ιστότοπου. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα κάνουν ένα βίντεο “ντουέτο” με ένα άλλ βίντεο που έχει αναρτηθεί από άλλο χρήστη. Οι άνδρες συχνά κάνουν “ντουέτα” με νεώτερα κορίτσια, δημιουργώντας βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα.

Το TikTok λειτουργεί με έναν αλγόριθμο που παρουσιάζει περιεχόμενο στους χρήστες βάσει των βίντεο που έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν. Η εφαρμογή διαθέτει μια σελίδα “για εσάς”, η οποία προτείνεται περιεχόμενο προσαρμοσμένο στο ιστορικό παρακολούθησης. Αυτό καθιστά εξαιρετικά εύκολο για τους θηρευτές να αποκτήσουν γρήγορη πρόσβαση στο περιεχόμενο που θέλουν.

Έλλειψη επαρκούς παρακολούθησης

Οι χρήστες έχουν διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη Παρακολούθησης ενάντια στις αρπακτικές και ακατάλληλες συμπεριφορές και έχουν στραφεί σε τρόπους αυτοσχέδιους για την περιπολία του App. Ένας χρήστης του TikTok, ηλικίας 14 ετών, έλαβε μηνύματα σεξουαλικής φύσης από ένα αρσενικό δημοφιλές αστέρι TikTok. Όταν αυτό το κορίτσι ανέφερε τον χρήστη, δεν άκουσε ποτέ πίσω από το TikTok και ο λογαριασμός του ποτέ δεν αποκλείστηκε ή διαγράφηκε. Δυστυχώς, οι χρήστες παραπονούνται για σενάρια παρόμοια με αυτό, που αγνοούνται από την ομάδα συντονισμού του TikTok.

Η λύση μας

Από την έρευνά μας, είναι προφανές ότι το TikTok δεν είναι ασφαλές για τα παιδιά. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης ιδιωτικότητας και ασφάλειας για παιδιά που χρησιμοποιούν το TikTok. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τους κινδύνους αυτής της εφαρμογής είναι είτε να περιορίσετε ή να την αποκλείσετε εντελώς.

Με το iKydz μπορείτε να διαχειριστείτε τη χρήση του διαδικτύου και των εφαρμογών του παιδιού σας, ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο σε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση, πόσο χρόνο ξοδεύουν σε αυτές τις εφαρμογές και τον ακριβή χρόνο που θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές.

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίσετε τη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείσετε τους ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite
Αγοραστε το τωρα!