Η επιστροφή των παιδιών σας στη σχολική ρουτίνα μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να είναι ένας αγώνας για να τους πείσετε να αφήσουν το κινητό, το tablet ή το βιντεοπαιχνίδι τους και να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους. Ευτυχώς, το iKydz έχει μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να βοηθήσει τα παιδιά σας να προσαρμοστούνε.

Αποφασίστε ποιές εφαρμογές επιτρέπονται

Καθίστε μαζί με τα παιδιά σας και συζητήστε ποιές εφαρμογές και παιχνίδια επιτρέπεται να χρησιμοποιούν. Θα πρέπει να γνωρίζετε κάθε εφαρμογή στη συσκευή του παιδιού σας και να αποφασίσετε αν είναι αρκετά μεγάλα ή ώριμα για να τις χρησιμοποιούν. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν αποφασίζετε ποιες εφαρμογές θα επιτρέπεται το παιδί σας να χρησιμοποιεί:

Ηλικία

Πρώτον, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν μια εφαρμογή είναι κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού σας. Οι εφαρμογές κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook, το Instagram και το Snapchat ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για νεότερα παιδιά.

Ωριμότητα

Είναι σημαντικό να αποφασίσετε αν το παιδί σας είναι αρκετά ώριμο για να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες εφαρμογές. Μπορεί να είναι χρήσιμο οι γονείς να παίξουν με την εφαρμογή για να βοηθηθούν να αποφασίσουν αν είναι κατάλληλη για τα παιδιά τους.

Ερευνήστε την εφαρμογή

Το να αποφασίσετε αν το παιδί σας είναι αρκετά ώριμο για να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή, μπορεί να ακούγεται απλό, ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές μπορεί να φαίνονται αθώες αλλά είναι επικίνδυνες για τα παιδιά. Για παράδειγμα, οι online predators χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές για παιδιά όπως το Roblox και το TikTok για να επικοινωνήσουν με παιδιά. Έχουμε δημοσιεύσει αναρτήσεις blog στις δημοφιλείς εφαρμογές για παιδιά, όπου συζητούμε διάφορες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια. Διατίθενται παρακάτω:

Roblox: Διατίθεται εδώ

TikTok: Διατίθεται εδώ

Minecraft: Διατίθεται εδώ

Ορίστε προγράμματα στη συσκευή του παιδιού σας

Είναι σημαντικό να ορίσετε offline και online προγράμματα, ώστε τα παιδιά σας να μην ξοδεύουν πολύ χρόνο στη συσκευή τους. Με τον καθορισμό συγκεκριμένων ωραρίων, μπορεί να εξασφαλίσει ότι το παιδί σας είναι χωρίς συσκευή κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, του χρόνου εργασίας και του χρόνου μελέτης. Το iKydz σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα προγράμματα για διάφορες συσκευές, δίνοντάς σας πλήρη ευελιξία. Η λειτουργία προγραμματισμού καθιστά εύκολο το να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν βρίσκονται στις συσκευές τους κατά τη διάρκεια της εργασίας ή του χρόνου διαβάσματος.

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίσετε τη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite
Αγοραστε το τωρα!