Το Instagram είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για την κοινή χρήση εικόνων με τον κόσμο. Δυστυχώς, οι ακατάλληλες εικόνες που προωθούν τον αυτοτραυματισμός και την αυτοκτονία είναι εύκολα προσβάσιμες στο Instagram και μπορούν να έχουν ολέθριες συνέπειες για την ευημερία των παιδιών μας. Η 14χρονη Molly Russell πήρε τη ζωή της το 2017, αφού είδε εικόνες αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας στο Instagram. Σε μια συνέντευξη στο Mirror, ο πατέρας της Molly, Ian, είπε ότι το Instagram “βοήθησε να σκοτώσει” την κόρη του. Παρακολουθούσε λογαριασμούς στο Instagram που μοιράζονταν σχετικές εικόνες αυτοτραυματισμών και αυτοκτονικών .

Το σχέδιο του Instagram να μπλοκάρει τις εικόνες αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας δεν λειτουργεί

Μετά τον τραγικό θάνατο της Molly Russell, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri έχει δεσμευτεί να εμποδίζει όλες τις εικόνες αυτοτρατραυματισμού και αυτοκτονίας στο Instagram. Παρόλο που το Instagram περιέχει τώρα ένα μικρότερο ποσοστό ακατάλληλων δημοσιεύσεων, εξακολουθούν να υπάρχουν αμέτρητες εικόνες αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή. Με την απλή αναζήτηση “#suicide” συναντήσαμε πολλές εικόνες αυτοτραυματισμών, αυτοκτονιών και προβλημάτων ψυχικής υγείας. Πολλές από αυτές τις εικόνες συνδέονταν με λογαριασμούς αφιερωμένους στη μεταφόρτωση δημοσιεύσεων σχετικά με αυτοκτονικές σκέψεις, αυτοτραυματισμούς και άλλα θέματα ψυχικής υγείας.

Βρήκαμε ενοχλητικές εικόνες αυτοτραυματισμού, συμπεριλαμβανομένων γραφικών εικόνων νέων που κόβουν τον εαυτό τους. Μια ανάρτηση περιελάμβανε μια βιντεοσκόπηση σκηνής αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμών και καταθλιπτικών επεισοδίων. Η μικρογραφία αυτού του βίντεο ήταν ένα χέρι σοβαρά τραυματισμένο από αυτοτραυματισμό. Το πιο ανησυχητικό για αυτή τη δημοσίευση ήταν ότι οι άνθρωποι φαινόταν να ενθαρρύνουν αυτό το είδος συμπεριφορές. Ένα άτομο σχολίασε «υπέροχο» στη φρικτή ανάρτηση.

Βρήκαμε μια άλλη εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού που έδειχνε το στομάχι του κρατώντας μια ταμπέλα που έγραφε «το αξίζω αυτό, είναι εντάξει» με πολλαπλές ουλές από αυτοτραυματισμό, με τον τίτλο «Είμαι η δικιά μου επιφάνεια κοπής». Αυτό ήταν από ένα λογαριασμό που ονομάζεται «depressed_suicidal» το οποίο φαίνεται να είναι αφιερωμένο στην ανάρτηση γραφικού περιεχομένου αυτοκτονίας και του αυτοτραυματισμού.

Μια άλλη εικόνα που δημοσιεύτηκε από το «Suicidal.thoughts97» περιελάμβανε εικόνες ξυριστικών λεπίδων με λέξεις όπως «θλίψη» και «αποτυχία» που γράφτηκαν πάνω τους. Άλλες αναρτήσεις στην αναζήτηση #suicide περιελάμβαναν εικόνες με βάση το κείμενο, όπως “Ξυπνάω κάθε πρωί εύχοντας να μην το έκανα”.

Η Λύση μας

Είναι προφανές ότι οι προσπάθειες του Instagram να απαγορεύσει αυτό το είδος περιεχομένου απέτυχε και δυστυχώς τα παιδιά μας θα επηρεαστούν από αυτό. Είναι δική μας δουλειά ως γονείς να τα προστατεύουμε από αυτό το είδος περιεχομένου και να διασφαλίσουμε ότι δεν επηρεάζονται από τέτοιες εικόνες. Ωστόσο, η προσπάθεια ελέγχου της χρήσης των κοινωνικών δικτύων του παιδιού σας είναι συχνά χρονοβόρα και δύσκολη. Ευτυχώς, μπορούμε να το κάνουμε για εσάς! Το iKydz είναι ένα εργαλείο γονικού ελέγχου που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την πρόσβαση στο Internet των παιδιών σας, να αποκλείετε και να περιορίζετε εφαρμογές όπως Instagram και Facebook, να βάλετς προγράμματα εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα!

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίσετε τη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite
Αγοραστε το τωρα!