Minecraft

iKydz Ασφάλεια Διαδικτύου Παροχή Γονικών Ελέγχων για το Minecraft

Minecraft: φιλικό προς το παιδί αλλά ένα εθιστικό βιντεοπαιχνίδι

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο καθένας ανεξάρτητα από την ηλικία είναι η μοναδική αισθητική αυτού του βιντεοπαιχνιδιού. Είναι ασυνήθιστα ευχάριστο για το μάτι ότι το Minecraft πώλησε επιτυχώς t-shirts με τα γραφικά τους τυπωμένα μπροστά, για να μην αναφέρουμε τα παιδικά παιχνίδια και άλλα εμπορεύματα.

Έγινε τόσο δημοφιλής που μετά από μόλις 3 χρόνια από την κυκλοφορία του το 2011, έγινε το καλύτερο στις πωλήσεις παιχνίδι PC όλων των εποχών.

Τι το κάνει τόσο διαφορετικό;

Το Minecraft ενθαρρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, δημιουργώντας τους δικούς τους κόσμους και εμπειρίες χρησιμοποιώντας δομικά στοιχεία και πόρους στον χάρτη .

Τα παιδιά έχουν μεγάλη ευελιξία όσον αφορά το πώς θα παίξουν. Οι χρήστες μπορούν να αναδημιουργήσουν έναν υπάρχοντα κόσμο φαντασίας ή να δημιουργήσουν ένα νέο από την αρχή, να πολεμήσουν κακοποιούς και να αναζητήσουν περιπέτεια και να παίξουν μόνοι τους ή με φίλους.

Μπορεί επίσης να παιχτεί σε οποιοδήποτε επίπεδο. Σε πολλά δημοφιλή παιχνίδια, χρειάζεστε μια συγκεκριμένη ικανότητα για να προχωρήσετε στην επόμενη πρόκληση. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό για τα μικρά παιδιά που δεν έχουν πάντα τις ικανότητες ή τον απεριόριστο χρόνο που απαιτείται για να κάνουν πραγματική πρόοδο σε ένα παιχνίδι. Στο Minecraft, τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους περιπέτειες σε οποιοδήποτε επίπεδο του παιχνιδιού.

Το Minecraft μπορεί να βοηθήσει το παιδί μου να μάθει;

Το Minecraft εστιάζει στο δημιουργικό χτίσιμο και στην εξερεύνηση που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά να οικοδομήσουν τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, σχεδιασμού και οργάνωσης. Και τα παιδιά που παίζουν με τους φίλους τους, μπορεί να  βελτιώνει την ικανότητά τους να δουλεύουν ως ομάδα.

Μερικοί γονείς παιδιών με αυτισμό έχουν δηλώσει ότι το παιχνίδι βοήθησε με τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και των επικοινωνιακών ικανοτήτων των παιδιών τους – υπάρχει ακόμη και ένας server Minecraft ειδικά για νέους με αυτισμό και ADHD.

Το Minecraft υπάρχει και στα σχολεία επίσης. Οι μαθητές στο Stackpole VC School στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, χρησιμοποίησαν το Minecraft για να δημιουργήσουν ένα ακριβές μοντέλο κλίμακας του σχολείου τους. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να διδάξει τα παιδιά σχετικά με τον προγραμματισμό, τις ΤΠΕ και τα μαθηματικά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς …

Παρόλο που μπορεί να αγαπάτε ότι το παιχνίδι βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, όπως η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η συνεργασία, η εμμονή των παιδιών σας μπορεί να είναι συντριπτική. Ίσως το πιο αινιγματικό είναι ότι κάθε στιγμή που δεν παίζουν Minecraft, βλέπουν βίντεο στο YouTube για το Minecraft.

Τα βίντεο Minecraft στο YouTube προσελκύουν καθημερινά εκατομμύρια προβολές. Υπάρχουν εκπαιδευτικά βίντεο που διδάσκουν στα παιδιά πώς να οικοδομήσουν συγκεκριμένες δομές. Υπάρχουν βίντεο τα οποία περιέχουν υλικό από άλλα άτομα που παίζουν το παιχνίδι, νέες προκλήσεις ή εμφανίζουν εργαλεία που είναι διαθέσιμα για λήψη για να τροποποιήσουν τους κόσμους τους στο Minecraft.

Υπάρχουν κίνδυνοι;

Ο κίνδυνος εδώ είναι ότι τα παιδιά αυξάνουν το χρόνο που αφιερώνουν στο διαδίκτυο. Εάν δεν ξοδεύεται παίζοντας Minecraft, τότε είναι στο YouTube ανατρέχοντας σε βίντεο σχετικά με το Minecraft. Υπάρχει τότε ο κίνδυνος να πέσουν τυχαία τα παιδιά στις τάσεις βίντεο του YouTube που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για το Minecraft;

Με το iKydz, όχι μόνο μπορείτε να ορίσετε ένα φίλτρο περιεχομένου YouTube, όχι μόνο μπορείτε να ελέγξετε το χρόνο που ξοδεύεται στο διαδίκτυο αλλά τώρα, είμαστε πολύ ευτυχείς να ανακοινώσουμε ότι μπορείτε να αποκλείσετε πλήρως ή να περιορίσετε την πρόσβαση στο ίδιο το Minecraft!

Το iKydz θα συνεχίσει να παρακολουθεί το Διαδίκτυο για πιθανές επικίνδυνες εφαρμογές, ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε τους γονείς μας, να ενημερώνουμε τον κατάλογο αποκλεισμού και να κρατάμε ασφαλή τα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαδικτύου.

Είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε!

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίσετε τη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης σε κοινωνικών δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite
Αγοραστε το τωρα!