Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Heart UK, δηλώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα παιδιά θα μάθουν τα «δομικά στοιχεία» και τις «έννοιες» συγκατάθεσης με κατάλληλο τρόπο για την ηλικία. Τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών θα διδάσκονται τη σημασία της συναίνεσης καθώς τα μαθήματα ασφάλειας στο διαδίκτυο περιλαμβάνονται στο ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών για τη σεξουαλική εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ ορισμένα σχολεία ήδη επιλέγουν να διδάξουν τη σημασία των υγιεινών σχέσεων σε απευθείας σύνδεση, το τμήμα εκπαίδευσης σήμερα καθιστά υποχρεωτική την ενημέρωση που ξεκινά αυτή την εβδομάδα. Το περιεχόμενο των τάξεων θα εξαρτηθεί από την ηλικία του παιδιού με τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να διδάσκονται τι σημαίνει συναίνεση και να κατανοούν τη σημασία των σεξουαλικών ορίων.

Ο εκπαιδευτικός γραμματέας Damian Hinds εξήγησε: «Είναι ζωτικής σημασίας ότι κάθε παιδί γνωρίζει τα δικαιώματά του και ότι τίποτα δεν πρέπει να συμβεί σε αυτά χωρίς τη συγκατάθεσή τους». Αυτή η καθοδήγηση δώθηκε πριν γεννηθούν τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στο σχολείο και, για να διδάξουμε στους νέους τη σημασία των υγιεινών σχέσεων, αυτή η ενημερωμένη καθοδήγηση θα υποστηρίξει τα σχολεία καθώς καθιστούμε υποχρεωτική την εκπαίδευση.

Ο κ. Damian Hinds συνέχισε να εξηγεί πώς η νέα καθοδήγηση θα διδάξει πώς να αναγνωρίσει κανείς όταν κάποιος άλλος δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει το σεξ και τη σχετική εκπαίδευση υποχρεωτική για όλα τα παιδιά του σχολείου μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Ο Education Secretary μίλησε στο The Telegraph για το πώς τα κοινωνικά δίκτυα είχαν αντίκτυπο στον εκφοβισμό. Εξήγησε: “Πάρτε τον εκφοβισμό για παράδειγμα. Είναι πάντα κακός , αλλά τουλάχιστον τα περισσότερα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τη στιγμή που πήγαιναν στο σπίτι. Ο εκφοβισμός από το internet δεν σταματάει ποτέ, ακόμα και μετά το κουδούνι του σχολείου. Και δυστυχώς η έρευνα δείχνει ότι ένας στους τέσσερις νέους το έχει ζήσει.

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

  • Φιλτράρετε το περιεχόμενο
  • Προγραμματίσετε τη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
  • Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
  • Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης σε κοινωνικών δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
  • Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite
Αγοραστε το τωρα!