Τι είναι το Roblox;

Το Roblox είναι ένα online παιχνίδι όπου οι παίκτες δημιουργούν Avatars, συμμετέχουν σε εικονικούς κόσμους, παίζουν παιχνίδια και συνομιλούν με φίλους. Ωστόσο, το Roblox μπορεί να είναι επικίνδυνο για την online ασφάλεια του παιδιού σας. Τα παιχνίδια στο Roblox παράγονται από τους χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι οι εικονικοί κόσμοι στο Roblox δημιουργούνται από τους έφηβους θαυμαστές χρήστες του παιχνιδιού.

Γιατί είναι το Roblox επικίνδυνο για τα παιδιά;

Λόγω της έλλειψης επαρκούς παρακολούθησης αυτών των κόσμων που δημιουργούν οι χρήστες, τα παιδιά συχνά εκτίθενται σε βίαια παιχνίδια με όπλα, παιχνίδια τρόμου και άλλες ακατάλληλες εικονικές συμπεριφορές. Το Roblox έχει γελοιοποιηθεί για την έλλειψη ασφάλειας για τα παιδιά από online predators. Σε άρθρο του Daily Mail Online, δύο μητέρες μοιράζονται την εμπειρία τους με το Roblox και την ηλεκτρονική συμπεριφορά predators στην εφαρμογή. Η Shannon Mitchell από το Σύδνεϋ μοιράζεται πώς το παιδί της έλαβε ακατάλληλα μηνύματα όταν έπαιζε Roblox. Παρόλο που το Roblox προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά εύκολο για τους predators να στοχεύουν μικρά παιδιά σε online παιχνίδια όπως το Roblox.

Στο Commonsensemedia.org, οι γονείς έχουν εκφράσει τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους με ακατάλληλο περιεχόμενο για το Roblox. Ένα άτομο λέει.

Ένα 11χρονο κορίτσι που γνωρίζω ότι την παρενόχλησαν εδώ, είπε όχι και ρίξανε τον online Roblox χαρακτήρα της στο κρεβάτι … μπορώ να το αποκαλέσω αυτό online βιασμό; Μια άλλη μέρα ήταν στο ξενοδοχείο και ένας τύπος roblox εμφανίστηκε στο ντους της. Όταν το έμαθα, ο λογαριασμός είχε ακυρωθεί.

Πώς μπορώ να προστατεύσω τα παιδιά μου από τους κινδύνους του Roblox;

Ο περιορισμός της πρόσβασης των παιδιών σας στα online παιχνίδια είναι ο νούμερο ένα τρόπος για να αποτρέψετε το παιδί σας να βλέπει και να αλληλεπιδρά με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Με τους βραβευμένους διαδικτυακούς ελέγχους iKydz μπορείτε να:

• Φιλτράρετε το περιεχόμενο
• Προγραμματίσετε τη πρόσβαση στο διαδίκτυο
• Αποκλείσετε ακατάλληλους ιστότοπους και εφαρμογές
• Εφαρμόσετε περιορισμούς στο YouTube
• Αποκλεισμός ή διαχείριση πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, Instagram & Snapchat
• Αποκλεισμός και διαχείριση ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως Roblox και Fortnite

Αγοραστε το τωρα!